samantha-kay-brown

Samanta Kay Brown

Anglija

Po udeležbi 7 dnevnega retreat-a, ki sta ga vodila Polona Muršec in Svin Kaurin, lahko končno rečem, da sem sedaj NEKADILKA !!! Moja odvisnost od cigaret je trajala več kot 34 let.

Vsako jutro smo pričeli dan s Poloninim Flow programom. Poleg fizične vadbe smo dajali velik poudarek na tem kakšen odnos imamo do svojih teles in kako skrbimo zanje. Polona nas je ves čas opominjala, naj ljubimo svoja telesa in za njih skrbimo ne le z redno vadbo, predvsem tudi z zdravo prehrano. Čutila sem, da se je moje telo pričelo zdraviti takoj po prihodu na retreat. Sprejela sem popolnoma drugačen način razmišljanja in spremenila svoj odnos do telesa … Začela sem razmišljati “Kako naj ljubim svoje telo in ga istočasno zastrupljam s cigareti?” In po tem vprašanju nisem več čutila potrebe po kajenju.

Prakticiranje čuječnosti mi je pomagalo spremeniti pogled na kronično bolečino, ki sta jo rak in posledična radikalna histerektomija pustila za seboj. S to bolečino sem živela več kot 12 let in v samo 7 dneh retreata sem se je uspela osvoboditi.

Retreat se je vodil v čudoviti Portugalski in je bil tako umirjen. Z ostalimi udeleženci smo delali na različnih težavah, ki so nas pestile in vsem nam jih je uspelo premagati. S tem smo postali zelo samozavestni in prijatelji za celo življenje. Ljubezen in edinstvena podpora s strani Polona in Sveina je bila UNIKATNA.
Znebila sem se omejujočih prepričanj in se naučila kako se spopasti z negativnimi čustvi in bolečino. Vse odkar sem se vrnila s Portugalske, negujem svoje telo, premagujem strahove in rečem DA vsakemu izzivu, namesto da iščem izgovore, da se ne bi soočila z njimi.

Hvala Polona in Svein, vajina ljubezen in pozitivni pogled na življenje sta nalezljiva.