polona-mursec-o-meni
Foto: Mateja Jordovič Potočnik

Moje ime je Polona. Med vsemi vlogami v mojem življenju sta mi daleč najljubši vloga mame in vloga osebe, ki ljudem pomaga zaživeti življenje, ki jih radosti, izpolnjuje in osrečuje.

Po osnovni izobrazbi sem pravnica. Opravljen imam tudi pravosodni izpit. Na področju prava sem aktivno delovala nekaj let, potem pa me je srce odpeljalo na popolnoma novo pot.

Ta prelomnica se je zgodila leta 2011. To leto lahko opišem tudi kot leto mojega ponovega rojstva. Leto, ko sem se prvič vprašala kdo v resnici sem in kakšen je moj namen v tem življenju.

Ti dve preprosti vprašanji sta pretresli moje temelje in odprli popolnoma novo poglavje v knjigi mojega življenja ter me vzpodbudili, da sem odkorakala stran od vsega poznanega in se podala na novo življenjsko pot. 

Preselila sem se v London, kjer sem pričela raziskovati svet našega polnega  potenciala in tam opravila vsa potrebna izobraževanja, da sem postala mednarodna inštruktorica nevro-lingvističnega programiranja in coachinja. Delo me je na začetku izpolnjevalo, kasneje pa sem znotraj sebe čutila manjko, ki ga nisem znala opisati z besedami. Nekaj se ni zložilo, nekaj je manjkalo. 

Pričela sem spraševati po več in po nenavadnem naključju sem se leta 2014 znašla v budističnem samostanu nekaj kilometrov izven Londona, kjer sem v tistem času tudi živela. 

Prvega dne tam ne bom nikoli pozabila. Ko sem z menihi sedla na meditacijsko blazino, so me oblile solze. Vendar to niso bile solze, ki bi izvirale iz bolečine, temveč solze nepopisne radosti … Radosti, ki mi je nakazovala, da sem se končno vrnila “domov”.

Skoraj leto dni sem se vračala v samostan vsaj štirikrat na teden. V meditaciji sem našla svoj mir, svojo spokojnost, milino in zaupanje v življenje, govori menihov pa so mi odpirali nova obzorja in poglede na življenje.

Leta 2015 se je zmanifestiralo tisto, kar mi je leta 2011 ponudil uvid. Ko sem se takrat vprašala kdo sploh sem in kakšen je moj namen v tem življenju, sem dobila jasno sliko o nepoznanih destinacijah, kjer ljudem pomagam, da se ponovno povežej s seboj. Kaj bi to točno pomenilo in kakšna pot vodi do tja, se mi leta 2011 ni niti sanjalo …

Vendar se je zgodilo, popolnoma spontano. Povabljena sem bila, da odvodim retreat na Portugalskem. Izkušenj nisem imela, nisem vedela kaj pričakovati, znotraj sebe pa sem slišala samo glasen “Pripravljena si.”

Z osebo, s katero sva vodila retreat, nikoli prej nisva delala skupaj. Poznala sva se le bežno iz Španije, kjer sva skupaj opravila eno od izobraževanj. Oba sva skočila v neznano, nisva vedela točno kaj pričakovati …

Pa se zdi, da univerzum že ve, kaj dela. Prvi retreat sva izpeljala s takšno lahkoto in tako usklajena, da je bilo videti, kot bi jih skupaj odvodila že vsaj trideset. Ni bilo stvari, ki bi šla narobe. Skupina je bila čudovita, družina, ki je vodila sam center, še bolj in skupaj smo ustvarili magijo. 

Na tem retreatu sem poleg znanja nevro-lingvističnega programiranja, čuječnosti in meditacij vnesla tudi jutranjo vadbo pilatesa, ki sem ga takrat navdušeno izvajala in poučevala. 

Od tedaj naprej sva skupaj vodila retreate na Portugalskem, povabljena pa sem bila tudi z njim na Norveško, kjer sem prvič odvodila svoj avtorski program Inner Glow. Na moje veliko začudeje se je skupina v dveh dneh zapolnila in skupaj smo se podali na nepozabno potovanje v svet neskončnih možnosti in v svet neskončnega potenciala. Spremembe, ki so jih udeleženci doživeli po programu, so me večkrat pustile odprtih ust.

Dogajala so se spontana ozdravljenja, dogajale so se manifestacije vseh možnih razsežnosti, dogajale so se močne transformacije znotraj udeležencev in zaradi vsega tega sem se naslednja tri leta vračala na Norveško, kjer sem vodila svoje programe in delala z ljudmi ena na ena. Leta 2016 sem zasnovala še en avtorski program, ki sem ga poimenovala Embody Feminine Energy. To je bil program, namenjen ženskam, da jim pomaga utelesiti žensko energijo. Program je zaživel v vsej svoji razsežnosti. Transformacije so bile več kot očitne. 

Leta 2016 sem po naključju spoznala človeka, ki se je ukvarjal z energijskim zdravljenjem. Povabil me je na eno od njegovih terapij, sredi katere so se v meni pričele dogajati močne spremembe in zaradi tega sem se kasneje podala v svet energijskga zdravljenja tudi sama. Prepričana sem bila, da so nam naši darovi dani z namenom, tako da sem jih pričela uporabljati v dobrobit drugih in zemlje. 

V začetku leta 2019 se je zgodila zame ena najbolj svetih in življenjsko spreminjajočih stvari v mojem življenju. Postala sem mama. Ker sem se zavedala hitrega tempa življenja in kakšne posledice lahko pusti v zgodnjih letih otroštva, sem se odločila biti prisotna mama. Svoje lahko rečem “sanjsko delo” v tujini sem zato dala na strani in se posvetlila vlogi mame v Sloveniji. 

S tem, ko sem postala mama, se je v meni prebudila tudi želja, da se še bolj povežem s svojo žensko naravo. Zato sem začela plesati in opravila devet mesečni tečaj za učiteljico Shakti Dance-a.

Leta 2021 sem se srečala z orodji Access Consciousness-a. Pritegnila me je njihova lahkotnost, njihova filozofija in naravnanost, zato sem opravila kar nekaj njihovih tečajev in izobraževanj (Access Bars praktikantka, Energijski Facelift praktikantka, Temelji in Body Class). 

Zadnje izmed izobraževanj sem opravila leta 2023 in sicer tečaj za učiteljico kundalini joge. 

Svoje obširne izkušnje, znanja in prakse danes delim z ljudmi preko individualnih seans kot tudi preko skupinskih delavnic, tečajev in retreatov.

Sem v službi vseh tistih, ki bi se radi odprli naši resnični naravi in z njo povezanimi stanji brezpogojne ljubezni, svetlobe, resnice, modrosti, notranjega miru in zaupanja življenju.

Glede vsega ostalega se težko definiram. Rada sem energija, ki konstatno teče in se spreminja.

Moje delo je hkrati moja največja strast in nekaj najlepšega mi je spremljati, kako dan za dnem, mesec za mesecem in leto za letom obrodi čudovite sadove in prinaša v življenja ljudi več radosti, modrosti, ljubezni in harmonije.

Izobraževanja in certifikati:

  • NLP praktikantka 2011 (Inštitut za NLP, Ljubljana, Slovenija)
  • NLP mojstrica 2012 (NLP Academy, London, Anglija)
  • NLP učiteljica 2012 (NLP Academy, Alicante, Španija)
  • NLP New Code praktikantka 2013 (Kompetansesenteret for NLP, Tromso, Norveška) 
  • Shakti Dance učiteljica 2019 (Shakti Dance Academy, Ljubljana, Slovenija)
  • Access Bars praktikantka 2021 (Ana Omanovič, Cerknica, Slovenija)
  • Temelji, Access Consciousness 2021 (Nadja Ogric, Ljubljana, Slovenija)
  • 3 Day Body Class, Access Consciousness 2021 (Snježana Gottstein, Bled, Slovenija)
  • Učiteljica kundalini joge 2023 (Yoga Farm Ithaca, zvezna država New York, ZDA)

Želite stopiti v kontakt z mano? Ne odlašajte, izpolnite spodnji obrazec in mi pustite sporočilo. Veselim se branja.

Polja označena z zvezdico * so obvezna.

Politika varovanja zasebnosti