shakti-dance-polona-mursec

When the body surrenders to movement, the soul remembers its dance.

As a Goddess, She has different names.
As an emotion, She has different sensations.
As a sound, She has different vibrations.
And as an idea, She has different manifestations.

She is Shakti
The Return of the Divine Feminine

Charisse Crisci

Shakti dance je disciplina, ki presega klasično pojmovanje plesa. Gre za unikatno vadbo, ki združuje jogo in ples. Natančneje temelji na tehnikah in spoznanjih Kundalini joge, katerim je Sara Avtar Olivier iz Velike Britanije dodala svoje bogate plesne izkušnje in tako se je rodila popolnoma nova disciplina, ki jo je poimenovala Shakti dance.

Shakti dance v svoji esenci nežno odpira in uravnoveša subtilne energijske poti v našem telesu. V ritmičnem valovanju asan, razteznih vaj, plesnih korakov in izraznega plesa s poudarkom na mantrah in dihanju, posameznika popelje v globoko stanje harmonije, notranjega miru, radosti in veselja.

S pozornostjo na dihanju ter na gibanju telesa nas Shakti dance popelje v prostor, kjer postanemo eno s svojim lastnim kreativnim izrazom, ki prihaja globoko iz naše notranjosti. Ob tem Shakti dance osvobaja blokade iz našega uma in telesa, kar nas odpre k bolj čuječemu, ljubečemu, umirjenemu in prebujenemu načinu življenja.

Shakti dance je namenjen vsakomur, ki si želi na ustvarjalen način spoznati samega sebe in svoje telo. Jogijsko ali plesno predznanje ni potrebno, prav tako za vadbo ni nobenih starostnih omejitev.

Kratka video predstavitev shakti dance-a (Shakti Dance Academy)

Galerija

barbara-kavcic

Čudovito je, ko si lahko to kar zares čutiš, da si. Nekje notri, v sebi. In to lahko tudi živiš in deliš. 

Polona hvala, da nam omogočaš vse to. Da se povezujemo in sestavljamo krog, kjer se počutimo sprejete in varne. Kjer smo zares doma. 💞 Doma v sebi. Hvala ti za to.

Barbara Kavčič

Vas zanima več o Shakti Dance?

Če imate kakršnokoli vprašanje glede plesa ali njegove izvedbe, izpolnite spodnji obrazec.

Polja označena z zvezdico * so obvezna.

Politika varovanja zasebnosti